Nick Cave & Warren Ellis live [17-10-2021]

FaDaCa Day in Carré – Cave & Ellis 17-10-21

Gisteren was het dus zo ver: Father-Daughter-Cave Night in Theater Carré te Amsterdam. Ja, wij zijn fan. Bewonderaars. Aanbidders. Vader en dochter op pelgrimstocht naar Cave (64) en Ellis (57). De rit er naartoe, de voorpret, de vette hap bij de Burger Bitch en onze fotomomenten voor het monumentale bouwwerk Carré met rijk versierde eclectische voorgevel, gelegen aan de Amstel… ze waren de opmaat naar een onvergetelijk concert.

In ruim 2,5 uur kregen we 16 songs te horen met in de drie(!) encores nog eens zes nummers. Vooral songs van Nick Cave (zang, piano) en Warren Ellis (viool, minikeyboard, zang) hun nieuwste album Carnage (2021): door Cave herhaaldelijk en quasi grimmig uitgesproken als ‘Bloedbad.’

Verder vooral recent én gitaarloos Bad Seeds-werk, covers en pianoballades aan de vleugel met ‘Into My Arms’ als persoonlijk emotioneel hoogtepunt. Multi-instrumentalist Johnny Hostile (toetsen, bas, drums, percussie, zang) was de derde muzikant op het podium en een heerlijk klinkend gospeltrio zorgde voor de vocale begeleiding.

In alle ernst in pianissimo en fortissimo, maar ook de humor ontbrak niet. Luidruchtige niet-ingewilligde verzoekjes vanuit de zaal en meejoel-momenten vanaf het balkon met Nicks reacties daarop waren hilarisch.

Ja, hier hadden Lizzy en ik (sinds oktober 2017, toen we voor het laatst een FaDaCa Day hadden) naar uitgekeken!

[the best selfie ever 😏😁👍🏽]

En toen we na afloop op onze wandeling richting metro Weesperplein bij de achterdeur van Carré de heren Cave en Ellis ook nog eens persoonlijk tegen het lijf liepen, kon de avond – na een kort praatje en een selfie – helemaal niet meer stuk! Voor ons zeloten is Nick Cave toch een muzikale- en poëtische hogere macht. God was in the house!


Lick each others faces!
Wanneer je eindelijk weer mag
Naar ‘n concert of evenement
Precies op zo’n uniek moment
Word je niet ouder dan ’n dag

OOR review

Volkskrant review

(c) foto’s: G&LvdH, pro’s & fans

Dit bericht is geplaatst in muziek, poëzie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.