Jimi Hendrix 27-11-1942 / 18-09-1970

Op deze memorabele dag Jimi Hendrix nog maar een keer in de schijnwerpers. In sweet memory 27-11-1942 / 18-09-1970. “You have to give people something to dream on.” Dat deed hij zeker in zijn korte leven. Het digi-artwork (YellowMellow69) en dichtwerk (Over de regenboog) zijn van ondergetekende (c)GvdH 🎸🎶✌️👍

O v e r D e R e g e n b o o g

Magische klanken die wij
Niet eerder konden horen
Zijn leven en z’n gewaden
Meer kleurrijk dan tevoren

Nu, een halve eeuw later
Still in this case the yellow
Surely was not so mellow
Geen leven gevend water

Gaf zijn leven aan de hemel
Niet meer aan de regenboog
Nu het van dwepers wemelt
Lacht-ie moedig, torenhoog

13-9-2020 Hendrix in Holland
Vanmiddag in de Fotowerkplaats in Schiedam de fototentoonstelling ‘Hendrix in Holland’ bezocht. En het gelijknamige boekwerkje aangeschaft. Met o.a. mooi fotowerk van fotograaf Rob Bosboom die in november 1967 bij Jimi’s optreden in Ahoy’ Rotterdam was. We kregen een persoonlijke toelichting bij de foto’s met gepassioneerde verhalen uit het verleden door organisator Wim van Zon. Klasse Wim, bedankt! De tentoonstelling is nog tot en met 18 oktober te zien op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Ga dat zien, het is de moeite waard! 🎸🎶📷👍🏽

De legendarische gitarist Jimi Hendrix (Seattle, 27 november 1942 – Londen, 18 september 1970) trad slechts één keer in zijn korte leven op in Nederland. Deze maand is het 50 jaar geleden dat hij overleed.

Fototentoonstelling ‘Hendrix in Holland’
Gerrit Verboonstraat 14
3111 AA Schiedam
https://m.facebook.com/MusicInspiredArt/

Zie ook: https://deschiedammeronline.nl/detail-uitdekunst/fototentoonstelling-hendrix-in-holland

Dit bericht is geplaatst in muziek, poëzie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.