Feyenoord en De Kuip

Op 6 mei 2020 is het 50 jaar geleden dat FEIJENOORD als eerste Nederlandse voetbalclub de Europa Cup I wist te winnen! 🏆🔴⚪️💪🏽 Ik (2e kleine foto) was 9 jaar en zag de wedstrijd live op tv. Feyenoord speelde de finale van het toernooi voor landskampioenen in Milaan, waar het Schotse Celtic de tegenstander was. Drie minuten voor het einde van de verlenging maakte Ove Kindvall 2-1 en bezorgde Feyenoord de winst en de cup! Op 9 september van dat jaar werd in de eigen Kuip ook nog de wereldbeker gewonnen door de Argentijnse club Estudiantes de La Plata met 1-0 te verslaan. ⚽️🥇👏🏽🇮🇩🔝

Ondanks dat Kindvall, Israël en Van Hanegem de helden van de EC1-finale waren, was de bikkelharde verdediger Theo Laseroms destijds mijn idool. 💪🏽⚽️🤛🏽 Niet iedere Feyenoord-supporter was toen blij met zijn komst. Na een interlandwedstrijd werd hij door de Noord-Ierse stervoetballer George Best zelfs “een cowboy” genoemd! En ook in de EC1-finale liet ‘De Tank’ zich flink gelden. Het boek ‘theóóóó⚽️❗️’ van Rob Vente kreeg ik in december 1970 van mijn ouders cadeau. Letterlijk stukgelezen koester ik het nog steeds. Helaas overleed Theo – na een roerig leven – in 1991 al op 51-jarige leeftijd aan een hartstilstand. 🔴⚪️🙏🏽

31-3-20 De Kuip 83 jaar
En toch voelt het raar. Ik kom er met regelmaat 50 jaar. En nu woedt er een onzichtbaar gevaar. Maar zeker niet onverslaanbaar. Dan wel met elkaar, voor mekaar! 💪🏽👍🏽

[Feyenoord kampioen 2016-2017]
[Bob Dylan 1978]
[Kuip-concerten 80’s]
[The Rolling Stones 1982]
28-8-20 Back on our stompin’ ground 🔴⚪️💪🏽

GLORY DAYS IN DE KUIP

door: Paul Meerman & Giel van der Hoeven

Glory Days in de Kuip beschrijft het seizoen 2016-2017 van Feyenoord. Geschreven vanuit de ware beleving door twee trouwe supporters waarin iedere échte Feyenoordsupporter zich kan herkennen. Kameraden, die van jongst af aan naar de Kuip gaan om tijdens thuiswedstrijden hún club Feyenoord aan te moedigen. Liefhebbers van passioneel voetbal én van kwaliteitsmuziek, wat ook als rood-witte draad door hun verhalen en verslagen loopt. Tevens zijn per wedstrijd de opstelling en het scoreverloop vermeld. Waardoor het ook een handig naslagwerk geworden is van een seizoen waarin het 15e kampioenschap door de Rotterdammers werd behaald.

HIER te bestellen!

Dit bericht is geplaatst in sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.