Livemuziek en voetbal op Bevrijdingsdag 2022

Donderdag 5 mei jl. was het een volle bak in de Muziekzolder Maasdijk. Wat een muziekfeest was het weer met de streekbands Yachtwerk en SOURCE 🎸🥁🎹🎤🎶🍻💚🤍✌🏽👍🏼 Ondertussen vol spanning Feyenoord-Olympique Marseille kijken en supporten via een mini-beeldscherm. Het bleek hét recept voor een zeer geslaagde Bevrijdingsdag 2022!

[Yachtwerk aan ’t werk]

De Delfts-Westlandse band Yachtwerk speelde eigen soulvolle muziek, geïnspireerd door de Amerikaanse West Coast sound of Yacht rock uit de jaren ’70 en ’80. Yachtwerk (spreek uit: jatwerk, met knipoog) werd opgericht in 2021 door vier ervaren muzikanten en bracht in het voorjaar van 2022 de single ‘Lorraine’ uit. Met die song eindigde ook hun zeer geslaagde optreden van elf eigen nummers. Bandleden zijn: Mick Willemsen (zang/toetsen), Lars Rijnja (drums), Barry van der Knaap (gitaar) en Lars Boekestijn (bas).

[Geen woorden maar (muzikale) daden!]

Net voor het tweede optreden volgde vanuit Zuid-Frankrijk het volgende hoogtepunt: het eindsignaal na 0-0 bij de wedstrijd Feyenoord-Olympique Marseille. Waarmee Feyenoord (na 3-2 winst een week eerder in De Kuip) de finale van de Conference League behaalde! Met Feyenoord-tune en James Brown’s ‘I Feel Good’ door de DJ en ‘Peter Gun’ live werd de avond opgelucht en uitgelaten voortgezet door de mannen van SOURCE.

[SOURCE verlengt de feestvreugde]

SOURCE is niet zomaar een band uit het Westland. De rock-coverband bestaande uit zes enthousiaste muzikanten hebben één ding gemeen: hun passie voor het spelen van rockmuziek in een coverband. Dat viel Barry Hay ook op. Want toen ze een week geleden in De Paap in Den Haag optraden betrad de Golden Earring-zanger het podium om ‘Twilight Zone’ mee te zingen.

[SOURCE met Barry Hay in de Paap Den Haag]

‘Heel bijzonder, echt uniek’, zei SOURCE-zanger Wesley Visser daarover. ‘Hij is natuurlijk een jeugdidool. Mijn moeder komt uit Den Haag en is opgegroeid met Golden Earring. En bij ons liggen alle cd’s.’ Ook in De Muziekzolder werd de Earring-klassieker als uitsmijter gespeeld. Na een onderhoudende set met de betere rockcovers waarin als hoogtepunten prachtige gitaarsolo’s door Jan van den Brink in o.a. ‘Comfortably Numb’ en ‘Hotel California’. SOURCE bestaat uit: Wesley Visser (zang), Jan en Ruben van den Brink (gitaren), Mark van Dooren (bas), Kees van den Bos (drums) en Corné de Ruijt (toetsen).

Lokale livemuziek en Europees voetbal, een prima combinatie op een wereldavond! 🔴⚽️💪🏽🤜🏽🤛🏽🎶🍻

Dit bericht is geplaatst in muziek, sport. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.