Nick Cave opnieuw in de schijnwerpers met muziekdocu

This Much I Know to Be True – Nick Cave on music, art and healing
Gezien in Pathé Schiedam 11 mei 2022

Nick Cave beschouwt zichzelf steeds meer als vader en echtgenoot, daarna pas als muzikant en schrijver. Dat vertelt hij in de documentaire This Much I Know to Be True die in 2021 werd opgenomen en 11 mei 2022 in bioscopen wereldwijd werd vertoond. Des te wranger is het dat hij begin deze week met een hartverscheurende verklaring kwam: ,,Met groot verdriet moet ik jullie vertellen dat mijn zoon Jethro (31) is overleden. We zouden het heel erg waarderen als we met de familie wat privacy krijgen in deze moeilijke tijd.” Een doodsoorzaak noemde hij niet. Nick Cave is vader van vier kinderen: Luke, Earl, Arthur en Jethro. De 15-jarige Arthur, tweelingbroer van Earl, overleed in 2015 na een val van een rots.

[Nick Cave & Warren Ellis]

De 64-jarige Australische singer-songwriter, dichter, schrijver en acteur staat opnieuw in de schijnwerpers in deze vervolgdocumentaire van Andrew Dominik, die in 2016 de Cave-film One More Time With Feeling maakte. Aan het begin van de muziekdocu grapt Nick Cave dat hij onlangs het advies van de regering opvolgde om zich tijdens de pandemie om te scholen tot keramist, gespecialiseerd in porseleinen Meissen-beeldjes die de duivel in verschillende stadia van een melancholisch leven laten zien, waarvan er bij een aantal op raadselachtige wijze zeelieden betrokken waren.

Tijdens het maken van de film in 2021 leek Cave een beetje ‘genezen’ te zijn van eerder verdriet en pijn, hij vond niet alleen troost in schrijven en muziek maken, maar ook in het luisteren naar de pijn van anderen. We zien hem berichten lezen die zijn achtergelaten door fans in het Red Hand Files blog, berichten waarin ze hun eigen verliezen en uitdagingen delen, en hij reageert met aanmoediging en warmte, zoals de priester in een virtuele kerk die aan zichzelf is gewijd, maar toch met een sterk pastoraal element.

Elders gaat de film in op de creatieve band van Nick Cave en Warren Ellis, eentje die subliem werk heeft opgeleverd. Ellis is een fascinerend personage dat misschien de meer muzikaal begaafde van het paar is, maar niet zo in staat om de schijnwerpers vast te houden als Cave – met zijn maatkostuums, baritonstem en zijn zorgvuldig gekapte ravenzwarte coupe. Desalniettemin valt er veel te genieten, niet in het minst voor fans van Marianne Faithfull, hier in heerlijk chagrijnige vorm wanneer ze wordt gevraagd om een vocale bijdrage te leveren. Die Ellis op zijn eigenzinnige wijze weet te cultiveren tot sample.

De eerste helft van This Much I know To be True richt zich op songs van het album Ghosteen (2019) en tweede helft op die van opvolger Carnage (2021).

Vertolkte nummers: Spinning Song, Bright Horses, Ghosteen, Galleon Ship, Hollywood, Waiting for You, Ghosteen Speaks, Hand of God, White Elephant, Albuquerque, Lavender Fields en Balcony Man.

This Much I Know To Be True draait van 11 tot 15 mei in de bioscoop. Kaartjes zijn te koop via thismuchiknowtobetrue.com (met deelnemende bioscopen en aanvangstijden).

Lees hier een recensie in OOR – Nick Cave over muziek, kunst en genezing.

[Nick & ik]
Geplaatst in art, muziek, poëzie | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Livemuziek en voetbal op Bevrijdingsdag 2022

Donderdag 5 mei jl. was het een volle bak in de Muziekzolder Maasdijk. Wat een muziekfeest was het weer met de streekbands Yachtwerk en SOURCE 🎸🥁🎹🎤🎶🍻💚🤍✌🏽👍🏼 Ondertussen vol spanning Feyenoord-Olympique Marseille kijken en supporten via een mini-beeldscherm. Het bleek hét recept voor een zeer geslaagde Bevrijdingsdag 2022!

[Yachtwerk aan ’t werk]

De Delfts-Westlandse band Yachtwerk speelde eigen soulvolle muziek, geïnspireerd door de Amerikaanse West Coast sound of Yacht rock uit de jaren ’70 en ’80. Yachtwerk (spreek uit: jatwerk, met knipoog) werd opgericht in 2021 door vier ervaren muzikanten en bracht in het voorjaar van 2022 de single ‘Lorraine’ uit. Met die song eindigde ook hun zeer geslaagde optreden van elf eigen nummers. Bandleden zijn: Mick Willemsen (zang/toetsen), Lars Rijnja (drums), Barry van der Knaap (gitaar) en Lars Boekestijn (bas).

[Geen woorden maar (muzikale) daden!]

Net voor het tweede optreden volgde vanuit Zuid-Frankrijk het volgende hoogtepunt: het eindsignaal na 0-0 bij de wedstrijd Feyenoord-Olympique Marseille. Waarmee Feyenoord (na 3-2 winst een week eerder in De Kuip) de finale van de Conference League behaalde! Met Feyenoord-tune en James Brown’s ‘I Feel Good’ door de DJ en ‘Peter Gun’ live werd de avond opgelucht en uitgelaten voortgezet door de mannen van SOURCE.

[SOURCE verlengt de feestvreugde]

SOURCE is niet zomaar een band uit het Westland. De rock-coverband bestaande uit zes enthousiaste muzikanten hebben één ding gemeen: hun passie voor het spelen van rockmuziek in een coverband. Dat viel Barry Hay ook op. Want toen ze een week geleden in De Paap in Den Haag optraden betrad de Golden Earring-zanger het podium om ‘Twilight Zone’ mee te zingen.

[SOURCE met Barry Hay in de Paap Den Haag]

‘Heel bijzonder, echt uniek’, zei SOURCE-zanger Wesley Visser daarover. ‘Hij is natuurlijk een jeugdidool. Mijn moeder komt uit Den Haag en is opgegroeid met Golden Earring. En bij ons liggen alle cd’s.’ Ook in De Muziekzolder werd de Earring-klassieker als uitsmijter gespeeld. Na een onderhoudende set met de betere rockcovers waarin als hoogtepunten prachtige gitaarsolo’s door Jan van den Brink in o.a. ‘Comfortably Numb’ en ‘Hotel California’. SOURCE bestaat uit: Wesley Visser (zang), Jan en Ruben van den Brink (gitaren), Mark van Dooren (bas), Kees van den Bos (drums) en Corné de Ruijt (toetsen).

Lokale livemuziek en Europees voetbal, een prima combinatie op een wereldavond! 🔴⚽️💪🏽🤜🏽🤛🏽🎶🍻

Geplaatst in muziek, sport | Een reactie plaatsen

Vrolijk Pasen!

Bloesem

Mooie bloesem, vier takken
Ik zie ze door m’n dakraam
‘t Aangezicht is aangenaam
Ik hoor ze krak-krak-krakken
~
Er omheen is ’t minder mooi
Eén lelijke tak-ken-zooi!

©2022-03 GvdH

Geplaatst in familie, poëzie | Getagged , | Een reactie plaatsen

Gloeiend Gevaar [gedicht]

Gloeiend Gevaar

Zittend in de deuropening
Staar ik naar de middagzon
Genietend van het voorjaar

Tuur naar de giga grote boom
Stervende in zijn ouderdom
Gevaar door de scheefstand

Gewis, de zon blijft schijnen
En de boom groeit zich dood
Geheime krachten der natuur

Maar of ze nuttig of schadelijk
Zijn, hangt enkel af van de
Gloeirichting die ze nemen

(C)2022-02 GvdH

Geplaatst in poëzie | Getagged | 1 reactie

Fotostudio de Jong in De Naald [17-02-2022]

De Jong klikt door

Fotostudio de Jong, Wilfried de Jong & Ocobar | WestlandTheater de Naald.
Wilfried de Jong nam zijn grote liefde bij de hand. Fotografie. Met mooie verhalen, poëzie, foto’s uit zijn persoonlijke selectie, live muziek en interactie met het publiek. 

Wilfried de Jong (1957) is theater- en televisiemaker en schrijver. Hij groeide op in Rotterdam. Hij maakte eerder een prachtige televisieserie onder de titel Fotostudio De Jong en sportprogramma’s. Ook schreef hij acht boeken; verhalenbundels en fictie. Voornamelijk over zijn andere passie: de wielersport. Met Martin Waardenberg begon hij eind jaren ’80 zijn carrière als cabaretiers Waardenberg en De Jong met acrobatische sketches vol met slapstick-achtige humor [Waardenberg en de Jong – Snackbar].

Wilfried voelt mij aan de tand

GEEN WOORDEN MAAR PLAATJES

Je hoort klikjes tussen de woorden 
Een groen lampje in de duisternis 
Welhaast misdadig als je hier flitst 
Genadig zijn zij die het hoorden
~
Na afloop heeft niemand meer praatjes 
Het resultaat: oog voor zijn plaatjes!


(C)2017 GvdH
Wilfried en Ocobar… groe(n)te en tot ziens!

Geplaatst in art, muziek, poëzie | Getagged , | Een reactie plaatsen

Onkreukbaar [gedicht]

Onkreukbaar

Alle wilde nachtbriesjes in
Mijn geheugen ooit
Verwarren het levenspatroon
Stormachtig

Ik ben ook niet onkreukbaar als
Corduroy

Blijf toegewijd aan de waarheid
Van heelheid

Als een discipel naast Christus
Wacht ik op antwoord

De zuivere energie van de
Samenwerkingsgeest
Vertrouw ik het meest

©2022-01 GvdH

Geplaatst in poëzie | Getagged | Een reactie plaatsen

Lukrake Notities – autobiografische aantekeningen 2021

Lukrake Notities – autobiografische aantekeningen 2021
Auteur: Giel van der Hoeven ©2021 GvdH

Lukrake Notities bevat ‘geschepte’ autobiografische notities uit 2021 waarin in chronologische volgorde, maar niet dagelijks, werd opgetekend wat mij persoonlijk bezighield. Uitgegeven bij Brave New Books | formaat 17×24 cm | paperback 139 pag. | 2022 | eenmalige uitgave | Alleen te bestellen via E-mail: giel@vdh-online.nl o.v.v. Lukrake Notities. Zie voor andere uitgaven mijn persoonlijke bravenewbooks.nl site.

Boerenfatsoen
[Inspiratie: omslagfoto Arjan Vermeer]

Twee verlaten knotwilgen
onder parmantige kruinen

Het grasgroene landschap
in disharmonie met de rust

Van ‘t blauwe hemelgewelf
in verlangen naar omdolen

Zulks roerloos wilgenhout
voorwaarts niet ver meer

©2022-01 GvdH


Knautseleur
Ik beschouw mezelf als een gelegenheidsschrijver
Somtijds lamlendig doch bij tijd en wijle met ijver

Geplaatst in familie, proza | Getagged , | Een reactie plaatsen

VDHO Best Music 2021

Albums Nieuw 2021

Neil Young and Crazy Horse – Barn

Nick Cave & Warren Ellis – Carnage

Blackberry Smoke – You Hear Georgia

Cedric Burnside – I Be Trying

Israel Nash – Topaz

Steve Earle & the Dukes – J.T.

The War on Drugs – I Don’t Live Here Anymore

The Black Keys – Delta Kream

Robert Plant & Alison Krauss – Raise the Roof

Billy Gibbons – Hardware

Albums Live 2021

Bruce Springsteen and The E Street Band – The Legendary 1979 No Nukes Concerts

Neil Young and Crazy Horse – Way Down in the Rust Bucket (Live 1990)

Tedeschi Trucks Band – The Fireside Sessions 2021

Ronnie Wood – Mr. Luck – A Tribute to Jimmy Reed: Live at the Royal Albert Hall

The Rolling Stones – A Bigger Bang Live

Joe Bonamassa – Now Serving: Royal Tea Live from the Ryman

Steely Dan – Northeast Corridor – Steely Dan Live 2021

Eric Clapton – The Lady In The Balcony? Lockdown Sessions

Kansas – Point Of Know Return Live & Beyond

Genesis – The Last Domino

Albums Compilaties/covers 2021

Nick Cave and the Bad Seeds – B-Sides & Rarities: Part II

The Rolling Stones – Tattoo You (Super Deluxe)

Rory Gallagher – Sailing Like The Driftwood (2021)

Tom Petty & The Heartbreakers – Angel Dream

Lucinda Williams – You Are Cordially Invited… A Tribute to the Rolling Stones

The Black Crowes – Shake Your Money Maker (3CD)

Crosby, Stills, Nash & Young – Deja Vu (50th ann. deluxe boxset)

Marianne Faithfull with Warren Ellis – She Walks In Beauty

David Bowie – Toy

Deep Purple – Turning to Crime

Best Concert Live 2021

Nick Cave & Warren Ellis @ Koninklijk Theater Carré, Amsterdam 17-10-2021

[met Lizzy naar Nick Cave in A’dam 17-1-10-2021]

Geplaatst in muziek | Getagged | 1 reactie

Happy Holidays 2022

[25-12-2021 X-mas bij Lizzy & Yuri]

Spending time with the family during the holidays is the best! 🌲🎶🥂🙏🏽😘👍🏽

Geplaatst in familie | Getagged | Een reactie plaatsen

Muziekzolder Maasdijk Live [okt/nov. 2021]

[Barefoot Six speelde 4 nov. 2021 live in de Muziekzolder]

Rock and roll can never die!
Sinds de pandemie waren er slechts vier live optredens in de Muziekzolder Maasdijk. Twee duo’s en twee bands uit de regio. Dat waren mooie avonden maar we hadden er graag een fors aantal meer georganiseerd. Helaas. Maar, wij geven de moed niet op. Er was weer wat mogelijk en we blijven geloven in meer. Ook zonder live muziek dansen we hoopvol door het leven. Geniet van wat je heb, wat er is en wat nog komt. “Hey, hey, my, my… Rock and roll can never die!” Graag tot ziens in de Muziekzolder ergens in 2022.

[Muziekzolder en Blues aan Zee live… van korte duur in 2021]
[Giel, George, Herman – het zwijgen opgelegd]

Geplaatst in muziek | Getagged | Een reactie plaatsen

Nieuwe boekies en plaatjes…

Lezen is denken met andermans hoofd.

Dankzij de muziek genieten de hartstochten van zichzelf.

Geplaatst in muziek, proza | Getagged , | Een reactie plaatsen

Nick Cave & Warren Ellis live [17-10-2021]

FaDaCa Day in Carré – Cave & Ellis 17-10-21

Gisteren was het dus zo ver: Father-Daughter-Cave Night in Theater Carré te Amsterdam. Ja, wij zijn fan. Bewonderaars. Aanbidders. Vader en dochter op pelgrimstocht naar Cave (64) en Ellis (57). De rit er naartoe, de voorpret, de vette hap bij de Burger Bitch en onze fotomomenten voor het monumentale bouwwerk Carré met rijk versierde eclectische voorgevel, gelegen aan de Amstel… ze waren de opmaat naar een onvergetelijk concert.

In ruim 2,5 uur kregen we 16 songs te horen met in de drie(!) encores nog eens zes nummers. Vooral songs van Nick Cave (zang, piano) en Warren Ellis (viool, minikeyboard, zang) hun nieuwste album Carnage (2021): door Cave herhaaldelijk en quasi grimmig uitgesproken als ‘Bloedbad.’

Verder vooral recent én gitaarloos Bad Seeds-werk, covers en pianoballades aan de vleugel met ‘Into My Arms’ als persoonlijk emotioneel hoogtepunt. Multi-instrumentalist Johnny Hostile (toetsen, bas, drums, percussie, zang) was de derde muzikant op het podium en een heerlijk klinkend gospeltrio zorgde voor de vocale begeleiding.

In alle ernst in pianissimo en fortissimo, maar ook de humor ontbrak niet. Luidruchtige niet-ingewilligde verzoekjes vanuit de zaal en meejoel-momenten vanaf het balkon met Nicks reacties daarop waren hilarisch.

Ja, hier hadden Lizzy en ik (sinds oktober 2017, toen we voor het laatst een FaDaCa Day hadden) naar uitgekeken!

[the best selfie ever 😏😁👍🏽]

En toen we na afloop op onze wandeling richting metro Weesperplein bij de achterdeur van Carré de heren Cave en Ellis ook nog eens persoonlijk tegen het lijf liepen, kon de avond – na een kort praatje en een selfie – helemaal niet meer stuk! Voor ons zeloten is Nick Cave toch een muzikale- en poëtische hogere macht. God was in the house!


Lick each others faces!
Wanneer je eindelijk weer mag
Naar ‘n concert of evenement
Precies op zo’n uniek moment
Word je niet ouder dan ’n dag

OOR review

Volkskrant review

(c) foto’s: G&LvdH, pro’s & fans

Geplaatst in muziek, poëzie | Getagged , | Een reactie plaatsen

Stevie Van Zandt in Theater aan het Spui [06-10-2021]

In een uitverkocht Theater aan het Spui in Den Haag werd de legendarische Stevie Van Zandt live geïnterviewd door Leon Verdonschot (die het boek “een spoedcursus rock ‘n roll én politiek bewustzijn” noemde). Samen met muziekvrienden Herman en Willem mocht ik erbij zijn en een gesigneerd boek in ontvangst nemen. Wederom een onvergetelijke avond. “Touch the earth, speak of love, walk on common ground.”

[met Herman en Willem bij Little Steve in Den Haag]

Stevie “The Fixer”
In 1982 kocht ik – gegrepen door hun nog steeds aanstekelijke single ‘Forever’ – de elpee ‘Men Without Women’ van Little Steven & the Disciples of Soul. Ik was en ben groot fan van de charismatische rechterhand van The Boss. Sindsdien zag ik de gitarist regelmatig optreden met Bruce Springsteen & The E Street Band. Maar Steven Van Zandt (22-11-1950) is meer dan een muzikant alleen.

Zijn verhaal begint in de vroege jaren zestig in de buiten-wijken van New Jersey als de jonge Stevie zijn religieuze levensstijl inruilt voor ware toewijding aan de rock-’n-roll. Geïnspireerd door de muziek, de ideeën en de rebellie van onder andere The Beatles en The Rolling Stones. Hij leerde Bruce Springsteen kennen die net als hij geobsedeerd was door rockmuziek en ze werden beste vrienden. Met The E Street Band zouden zij uitgroeien tot een van de beste en populairste rock-’n-roll live-acts ter wereld.

[signed by Steve Van Zandt]

Maar in 1982 besloot Stevie Van Zandt tijdens de opnames van het legendarisch geworden album ‘Born in the USA’ de groep te verlaten. Vanaf dat moment richtte hij zijn aandacht op de politieke misstanden in de wereld. Als songwriter was hij het brein achter het protestlied ‘Sun City’ (1985), gericht tegen de Apartheid, waaraan onder andere Bob Dylan, Ringo Starr, Lou Reed, Pete Townsend, Ronnie Wood en Peter Gabriel hun medewerking verleenden.
In 1997 werd Van Zandt tot zijn eigen verbazing ook acteur. Hij speelde als consigliere de humoristische verschijning en rechterhand Silvio Dante van maffiabaas Tony Soprano in de crimeseries The Sopranos. En zijn echte echtgenote Maureen werd gecast als zijn vrouw Gabriella op het scherm.

Later, in de Noors-Amerikaanse Netflix-serie Lilyhammer, was hij van 2012 t/m 2014 in zijn rol als voormalig New Yorkse gangster Frank “The Fixer” Tagliano inmiddels een overtuigend en ervaren acteur. Ondertussen voegde hij zich weer bij The Boss en toerden zij samen de wereld rond met de herenigde E Street Band. Een man met een verhaal dus. En zijn verhaal over alle triomfen en dieptepunten heeft hij nu beschreven in zijn allereerste autobiografie ‘Unrequited Infatuations’ (Onbeantwoorde verliefdheden). Vanavond werd het boek gepresenteerd in het eerste Crossing Border/BorderKitchen event in twee jaar.

Geplaatst in muziek, proza | Getagged , | Een reactie plaatsen

Mijn Persoonlijke Albums Tijdlijn 1961-2020

In mijn zestigste levensjaar 2020 ben ik tijdens de lockdown begonnen aan het project MijnPAT60. Een half jaar voor mijn 60ste verjaardag zag het boek – een éénmalige privéuitgave – het daglicht.

I N T R O
Mijn Persoonlijke Albums Tijdlijn (1961-2020) bevat een selectie van de beste albums (elpees/cd’s) die tijdens mijn 60 levensjaren tot nu toe gemaakt zijn. Dit alles uiteraard naar mijn persoonlijke en bescheiden mening en voorkeur. Ik heb dit getoetst door mijn muziekverzameling (ik bezit ongeveer 2.000 geluidsdragers) nog eens zorgvuldig door te nemen. En sinds mijn 14e jaar hou ik jaarlijks overzichts-lijstjes bij, welke ook een goede blauwdruk waren voor dit boek. Om variatie te behouden heb ik mezelf de beperking opgelegd om een artiest of band slechts één keer te kiezen. Verzamelalbums of compilaties vielen buiten die keuze.

Lijstjes
Omdat ik mijn muziekverzameling altijd heb beschouwd als een muzikaal dagboek (‘draai uit mijn platenkast en beluister mijn leven’) heb ik bij iedere plaat, behalve een korte omschrijving, ook een persoonlijke voetnoot toegevoegd. Eventuele bezochte live-concerten van de betreffende band of artiest worden hierin ook benoemd. De periode vanaf mijn 15e tot m’n 21e levensjaar zijn op muzikaal gebied voor mij een ‘life-changing experience’ geweest. Van 1976 tot 1981 kwam er in diverse stromingen zoveel goede muziek uit dat ik van die jaren een extra albumlijst heb toegevoegd. En voor de volledigheid heb ik ook nog een paar anderen afzonderlijke lijstjes samengesteld.

Daarbij zijn er uiteraard nog tientallen artiesten en bands die me ook iets deden of doen en niet vermeld worden, maar dit overzicht blijft slechts een beknopte – doch zorgvuldig samengestelde – selectie uit de 60-jarige soundtrack van mijn leven. Voor wie het interesseert. En bedenk daarbij: het is allemaal muziek, maar het smaakt voor iedereen compleet anders. Of, zoals één van mijn favoriete bands het ooit zong: ‘het is maar rock ‘n roll, maar ik hou ervan!

© 2020-2021 GvdH
Auteur: Giel van der Hoeven
Productie: MyPAT
Coördinatie: VDHO vdh-online.nl
Illustratiebewerking omslag: G-design
Foto’s: stock images
Uitgeverij: Brave New Books Eerste druk: 2021
(éénmalige uitgave)
Website: www.bravenewbooks.nl/gvdhoeven

MIJN P.A.T.
“I see music as a lifetime affair,
I’m not in it for the big kill and then get out…”
~ Rory Gallagher ~

MIJN P.A.T. 60 JAAR
1961 Chuck Berry – New Juke Box Hits
1962 Bob Dylan – Bob Dylan
1963 James Brown – Live at the Apollo
1964 Johnny Cash – I Walk the Line
1965 The Who – My Generation
1966 Cream – Fresh Cream
1967 Cuby & Blizzards – Groeten uit Grollo
1968 Jimi Hendrix Experience – Electric Ladyland
1969 Led Zeppelin – Led Zeppelin
1970 Deep Purple – Deep Purple In Rock
1971 Rolling Stones – Sticky Fingers
1972 Rory Gallagher – Live in Europe (live)
1973 Focus – At the Rainbow (live)
1973 Singles – mijn eerste 45 rpm vinyl
1974 Lou Reed – Rock ‘n’ Roll Animal (live)
1975 Rainbow – Ritchie Blackmore’s Rainbow
1976 Rush – All the World’s a Stage (live)
1977 Mother’s Finest – Another Mother Further
1978 Bruce Springsteen – Darkness on the Edge of Town
1979 Tom Petty & the Heartbreakers – Damn the Torpedoes
1980 Talking Heads – Remain in Light
1981 Mink DeVille – Coup de Grâce
1982 Joe Jackson – Night and Day
1983 David Bowie – Let’s Dance
1984 U2 – The Unforgettable Fire
1985 Dire Straits – Brothers in Arms
1986 Stevie Ray Vaughan – Live Alive (live)
1987 John Cougar Mellencamp – The Lonesome Jubilee
1988 Keith Richards – Talk is Cheap
1989 Lenny Kravitz – Let Love Rule
1990 Fatal Flower – Pleasure Ground
1991 Buddy Guy – Damn Right, I’ve Got the Blues
1992 The Black Crowes – The Southern Harmony and Musical Companion
1993 Aerosmith – Get a Grip
1994 Live – Throwing Copper
1995 Neil Young with Pearl Jam – Mirror Ball
1996 Counting Crows – Recovering the Satellites
1997 Nick Cave and the Bad Seeds – The Boatman’s Call
1998 Jeff Buckley – Sketches for My Sweetheart the Drunk
1999 The Red Hot Chili Peppers – Californication
2000 Ronnie Wood – Live & Eclectic (live)
2001 Drive-By Truckers – Southern Rock Opera
2002 Damien Rice – O
2003 The White Stripes – Elephant
2004 The Killers – Hot Fuss
2005 Arcade Fire – Funeral
2006 Ray LaMontagne – Till The Sun Turns Black
2007 Grinderman – Grinderman
2008 Sam Baker – Pretty World
2009 Drivin’ N’ Cryin’ – The Great American Bubble Factory
2010 The Black Keys – Brothers
2011 Tedeschi Trucks Band – Revelator
2012 Joe Walsh – Analog Man
2013 Steve Earle & The Dukes and Duchesses – The Low Highway
2014 Lucinda Williams – Down Where The Spirit Meets The Bone
2015 Ian Siegal – One Night in Amsterdam (live)
2016 Lukas Nelson & Promise Of The Real – Something Real
2017 Gregg Allman – Southern Blood
2018 The Magpie Salute – High Water I
2019 The Last Internationale – Soul on Fire
2020 Marcus King – El Dorado

MIJN P.A.T. OVERALL TOP-30
01) The Rolling Stones – Sticky Fingers (1971)
02) Mink DeVille – Coupe De Grâce (1981)
03) Jimi Hendrix – Electric Ladyland (1968)
04) Bruce Springsteen – Darkness on the Edge of Town (1977)
05) Herman Brood & His Wild Romance – Shpritsz (1978)
06) Mothers Finest – Another Mother Further (1978)
07) Keith Richards – Talk Is Cheap (1988)
08) U2 – The Joshua Tree (1987)
09) Neil Young – Decade (1977)
10) Nick Cave and The Bad Seeds – The Boatman’s Call (‘97)
11) Southside Johnny & Asbury Jukes – Hearts of Stone (’78)
12) Cuby & the Blizzards – Groeten uit Grollo (1967)
13) Deep Purple – In Rock (1970)
14) Tom Petty & the Heartbreakers – Damn the Torpedoes (’79)
15) John Cougar Mellencamp – The Lonesome Jubilee (1987)
16) Joe Walsh – But Seriously Folks… (1978)
17) Rory Gallagher – Irish Tour (live) (1974)
18) Talking Heads – Remain in Light (1980)
19) Buddy Guy – Damn Right, I’ve Got the Blues (1991)
20) Pearl Jam – Ten (1991)
21) Lenny Kravitz – Mama Said (1991)
22) Lou Reed – New York (1989)
23) The Black Crowes – The Southern Harmony … (1992)
24) Bob Dylan – Desire (1976)
25) Sam Baker – Pretty World (2008)
26) Steely Dan – The Royal Scam (1976)
27) Lukas Nelson & Promise Of The Real – Something Real (2016)
28) Crowded House – Woodface (1991)
29) Fatal Flower – Pleasure Ground (1990)
30) The Cure – Seventeen Seconds (1980)

MIJN P.A.T. LIVE ALBUM TOP-30
01) Bruce Springsteen – Live 1975–85 (1986)
02) Rolling Stones – Love You Live (1977)
03) Rory Gallagher – Live in Europe (1971)
04) Jimi Hendrix – Live At Woodstock ’69 (2010)
05) Deep Purple – Made in Japan (1972)
06) Stevie Ray Vaughan – Live Alive (1986)
07) Thin Lizzy – Live and Dangerous (1978)
08) Lou Reed – Rock ‘n’ Roll Animal / Live (1974-1975)
09) Willy DeVille – Live (1993)
10) Neil Young – Live Rust (1979) / Year Of The Horse (1997)
11) The Doors – Absolutely Live! (1970)
12) Frank Zappa – Live in New York (1977)
13) Led Zeppelin – The Song Remains the Same (1976)
14) Ten Years After – Recorded Live (1973)
15) Bob Seger & the Silver Bullit Band – Live Bullet (1976)
16) Camel – A Live Record (1978)
17) Rainbow – On Stage (1977)
18) Lynyrd Skynyrd – One More from the Road (1976)
19) Peter Gabriel – Plays Live (1983)
20) Focus – At the Rainbow (1973)
21) Aerosmith – Live Bootleg (1978)
22) Golden Earring – Live (1977)
23) Creedence Clearwater Revival – The Concert (1980)
24) Rush – Snakes & Arrows (2007)
*opnames bijgewoond in Ahoy’ R’dam
25) Johnny Winter – Captured Live (1976)
26) Bob Marley & The Wailers – Live! (1975)
27) Roxy Music – Viva! (1976)
28) Scorpions – Tokyo Tapes (1978)
29) Graham Parker and the Rumour – The Parkerilla (1978)
30) Cheap Trick – Live at Budokan (1978)

Geplaatst in muziek | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

DigiArt – miscellaneous

[GvdH-StreetTango-StoneFree]
[GvdH-CityofNight-framed]
[GvdH-Portraits20]
[Gthing-BlackCrow]
[GvdH-JM-LMF]
[GvdH-DH-OWOA]
[GvdH-BigBoss]

Geplaatst in art | Getagged , | Een reactie plaatsen

Jimi Hendrix 27-11-1942 / 18-09-1970

Op deze memorabele dag Jimi Hendrix nog maar een keer in de schijnwerpers. In sweet memory 27-11-1942 / 18-09-1970. “You have to give people something to dream on.” Dat deed hij zeker in zijn korte leven. Het digi-artwork (YellowMellow69) en dichtwerk (Over de regenboog) zijn van ondergetekende (c)GvdH 🎸🎶✌️👍

O v e r D e R e g e n b o o g

Magische klanken die wij
Niet eerder konden horen
Zijn leven en z’n gewaden
Meer kleurrijk dan tevoren

Nu, een halve eeuw later
Still in this case the yellow
Surely was not so mellow
Geen leven gevend water

Gaf zijn leven aan de hemel
Niet meer aan de regenboog
Nu het van dwepers wemelt
Lacht-ie moedig, torenhoog

13-9-2020 Hendrix in Holland
Vanmiddag in de Fotowerkplaats in Schiedam de fototentoonstelling ‘Hendrix in Holland’ bezocht. En het gelijknamige boekwerkje aangeschaft. Met o.a. mooi fotowerk van fotograaf Rob Bosboom die in november 1967 bij Jimi’s optreden in Ahoy’ Rotterdam was. We kregen een persoonlijke toelichting bij de foto’s met gepassioneerde verhalen uit het verleden door organisator Wim van Zon. Klasse Wim, bedankt! De tentoonstelling is nog tot en met 18 oktober te zien op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Ga dat zien, het is de moeite waard! 🎸🎶📷👍🏽

De legendarische gitarist Jimi Hendrix (Seattle, 27 november 1942 – Londen, 18 september 1970) trad slechts één keer in zijn korte leven op in Nederland. Deze maand is het 50 jaar geleden dat hij overleed.

Fototentoonstelling ‘Hendrix in Holland’
Gerrit Verboonstraat 14
3111 AA Schiedam
https://m.facebook.com/MusicInspiredArt/

Zie ook: https://deschiedammeronline.nl/detail-uitdekunst/fototentoonstelling-hendrix-in-holland

Geplaatst in muziek, poëzie | Getagged , | Een reactie plaatsen

Poëzinnen – Rock Icons

[Poëzin Keith]
[Poëzin Nick]
[Poëzin Rory]
Geplaatst in poëzie | Getagged , | Een reactie plaatsen

Gillespy DigiArt – Rock Icons

[Gvdh-JH-YellowMellow69]
[GvdH-NY-ElectricWall]
[GvdH-NY-ElectricColors]
[GvdH-PL-TheKingsCall]
Geplaatst in art, muziek | Getagged | Een reactie plaatsen

Feyenoord en De Kuip

Op 6 mei 2020 is het 50 jaar geleden dat FEIJENOORD als eerste Nederlandse voetbalclub de Europa Cup I wist te winnen! 🏆🔴⚪️💪🏽 Ik (2e kleine foto) was 9 jaar en zag de wedstrijd live op tv. Feyenoord speelde de finale van het toernooi voor landskampioenen in Milaan, waar het Schotse Celtic de tegenstander was. Drie minuten voor het einde van de verlenging maakte Ove Kindvall 2-1 en bezorgde Feyenoord de winst en de cup! Op 9 september van dat jaar werd in de eigen Kuip ook nog de wereldbeker gewonnen door de Argentijnse club Estudiantes de La Plata met 1-0 te verslaan. ⚽️🥇👏🏽🇮🇩🔝

Ondanks dat Kindvall, Israël en Van Hanegem de helden van de EC1-finale waren, was de bikkelharde verdediger Theo Laseroms destijds mijn idool. 💪🏽⚽️🤛🏽 Niet iedere Feyenoord-supporter was toen blij met zijn komst. Na een interlandwedstrijd werd hij door de Noord-Ierse stervoetballer George Best zelfs “een cowboy” genoemd! En ook in de EC1-finale liet ‘De Tank’ zich flink gelden. Het boek ‘theóóóó⚽️❗️’ van Rob Vente kreeg ik in december 1970 van mijn ouders cadeau. Letterlijk stukgelezen koester ik het nog steeds. Helaas overleed Theo – na een roerig leven – in 1991 al op 51-jarige leeftijd aan een hartstilstand. 🔴⚪️🙏🏽

31-3-20 De Kuip 83 jaar
En toch voelt het raar. Ik kom er met regelmaat 50 jaar. En nu woedt er een onzichtbaar gevaar. Maar zeker niet onverslaanbaar. Dan wel met elkaar, voor mekaar! 💪🏽👍🏽

[Feyenoord kampioen 2016-2017]
[Bob Dylan 1978]
[Kuip-concerten 80’s]
[The Rolling Stones 1982]
28-8-20 Back on our stompin’ ground 🔴⚪️💪🏽

GLORY DAYS IN DE KUIP

door: Paul Meerman & Giel van der Hoeven

Glory Days in de Kuip beschrijft het seizoen 2016-2017 van Feyenoord. Geschreven vanuit de ware beleving door twee trouwe supporters waarin iedere échte Feyenoordsupporter zich kan herkennen. Kameraden, die van jongst af aan naar de Kuip gaan om tijdens thuiswedstrijden hún club Feyenoord aan te moedigen. Liefhebbers van passioneel voetbal én van kwaliteitsmuziek, wat ook als rood-witte draad door hun verhalen en verslagen loopt. Tevens zijn per wedstrijd de opstelling en het scoreverloop vermeld. Waardoor het ook een handig naslagwerk geworden is van een seizoen waarin het 15e kampioenschap door de Rotterdammers werd behaald.

HIER te bestellen!

Geplaatst in sport | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Scheelsnuivers & Stekelprooiers [2016]

Scheelsnuivers & Stekelprooiers – dichtkunst
[ISBN: 9789402154061 – 73 pagina’s]
Gedichten & Distichons door Gillespy.
‘Wegen worden begaanbaar voor Scheelsnuivers en Stekelprooiers’.

HIER te bestellen!

Geplaatst in poëzie | Getagged | Een reactie plaatsen